Matematik

integralregning

15. oktober 2021 af freja9292 - Niveau: A-niveau


En funktion f er givet ved f(x)=ex+4x+6. Grafen for funktionen afgrænser sammen med linjerne med ligningerne x=1,x=2 og y=6, et område, der har et areal. Hvad er størrelsen af dette areal?
 

hvordan regner jeg dette ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2021 af Anders521

#0             ∫12 ( f(x) - 6 )dx


Svar #2
15. oktober 2021 af freja9292

Forstår det ikke helt. Hvor kommer funktionen f ind i billedet?


Svar #3
15. oktober 2021 af freja9292

og wordmat kan ikke regne det der ud


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. oktober 2021 af SauIGoodman

Hvorfor også WordMat? Det væsentlig bedre du er i stand til det i hånden. Jeg antager du er på matematik A, og jeg ved der kommer en delprøve uden hjælpemidler, men med formelsamling. Du skal udregne integralet som min navnebror har skrevet. Dvs.

\int_{1}^{2}(f(x)-6)dx=\int_{1}^{2}(e^x+4x+6-6)dx=\int_{1}^{2}(e^x+4x)dx=...=6-e+e^2

Prikkerne ... angiver mellemregninger, du selv skal udfylde. Husk, at

\int e^xdx=e^x og \int 4x dx=2x^2.

Jeg har med vilje ikke skrevet nogle konstanter med i ovenstående, da disse ikke er nødvendige idet du har et bestemt integral. Prøv nu at udfyld resten og vend tilbage med en udregning.


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.