Matematik

integralregning

15. oktober 2021 af freja9292 - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved f(x)=−x2+2
Grafen for funktionen afgrænser sammen med førsteaksen et område, hvor et rektangel er udskåret. Rektanglet skærer grafen for f ved funktionsværdien 1. Hvad er arealet af det blå område på figuren?

har fået svaret til 3,77, kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2021 af Anders521

#0 Vedhæft et billede af (hele) opgaveteksten.


Svar #2
15. oktober 2021 af freja9292

En funktion f er givet ved f(x)=−x2+2
Grafen for funktionen afgrænser sammen med førsteaksen et område, hvor et rektangel er udskåret. Rektanglet skærer grafen for f ved funktionsværdien 1. Hvad er arealet af det blå område på figuren?


Svar #3
15. oktober 2021 af freja9292

det er hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2021 af SuneChr

Du har ikke præsenteret skitsen men arealet af punktmængden
{ (x , y) | - √2 ≤ x ≤ √2  ∧  0 ≤ y ≤ 2 - x2 }
er  8/3√2 =  3,7712...
Så kom skitsen:
Træk arealet 2 fra ovenstående.
2/3(4√2 - 3)


Svar #5
15. oktober 2021 af freja9292

så svaret er 1,77?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2021 af Anders521

#5 Faktisk er det korrekt svar givet i sidste linje i #4. Dit tal er blot en tilnærmet værdi til det korrekt svar, dvs.

                                                                    2/3 ( 4√2 - 3 ) 1,77


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.