Matematik

integralregning

15. oktober 2021 af freja9292

En funktion f er givet ved f(x)=ex+2x+5. Grafen for funktionen afgrænser sammen med linjerne med ligningerne x=1, x=2 og y=6, et område, der har et areal. Hvad er størrelsen af dette areal?

Har lavet en beregning, men ved ikke om det er rigtigt. Vil i tjekke min fil?

(vil gerne ha det regnet til decimaltal)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2021 af SauIGoodman

Det godt du prøver. Det skal du have ros for. :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. oktober 2021 af SauIGoodman

Men det går galt ved din udregning. Du skriver du får [e^x+x^2+1x]_1^2 men du skal faktisk få [e^x+x^2-x]_1^2. Prøv herfra og se, om ikke du får 2 - e + e^2\approx 6.6708

Derudover skal du ikke skrive \int_1^2( f(x)=-6)dx men \int_1^2( f(x)-6)dx


Svar #3
15. oktober 2021 af freja9292

Jeg fandt ud af det! Tusind tak


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.