Fysik

Fordampningsvarme

15. oktober 2021 af lauhan (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej er der en, der kan forklare mig spørgsmål 5, 7 og 8. De er vedhæftet, det samme er forsøgsbeskrivelsen 

tusind tak på forhånd


Svar #1
15. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

her er nr.2 billede. beskrivelsen


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2021 af peter lind

Du ulejligere dig ikke med at fortælle hvad der er på grafen, så jeg må gætte.

Formlen for for fordampningsvarmen er

tilført energi = fordamningsvarme*masse

jeg gætter på at du opad y aksen har tilført energi  og udad x aksen har massen:Hvis det er korrekt er hældningskoefficienten = fordampningsvarmen

Pas på enhederne


Svar #3
15. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

Jeg sender lige et billede af grafen. Undskyld


Svar #4
15. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

sådan her?, hvis ja, hvordan udregner man det så'?


Svar #5
15. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

plsssssss hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. oktober 2021 af peter lind

ja


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. oktober 2021 af ringstedLC

#4: I #2 advares du om enhederne. De skal altid passe i fysik:

\begin{align*} 2127.4\,\frac{\textup{kJ}}{\textup{kg}}\;{\color{Red} \neq}\;m\cdot L_f &= E\quad\bigl (\,f=\textup{fordampns.-varme} \bigr ) \\ \left [m \right ]\cdot \left [L_f \right ] &= \left [E \right ] \quad \bigl (\,\left [ ... \right ]=\textup{enheden\,for\,...}\bigr )\\ \textup{kg}\cdot \frac{\textup{J}}{\textup{kg}} &= \textup{J} \\ \frac{\textup{kg}}{1000}\cdot \frac{1000\cdot \textup{J}}{\textup{kg}} &= \textup{J} \\ \textup{g}\cdot \frac{\textup{kJ}}{\textup{kg}} &= \textup{J} \end{align*}

Se på funktionen:

\begin{align*} E(x)=y &= 2127.4\cdot x+b \\ E(m) &= L_f\cdot m\;,\;b=0 \\L_f &= \frac{E(m)}{m} \\\\ \textup{Dit\,3.\,talpar: }(m,E) &\approx (100,200000) \\ 2127.4\left [ L_f \right ] &\approx \frac{200000\left [ E \right ]}{100\left [m \right ]} =2000\frac{\left [ E \right ]}{\left [m \right ]} \\ \end{align*}


Svar #8
16. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

Hvilket spørgsmål er dette svar til? 5'eren?


Svar #9
16. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

Forstår ikke. Giver det så bare ikke dette her?


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. oktober 2021 af ringstedLC

#8: Det er en forklaring, - god eller dårlig, på hvorfor

ikke er rigtigt, da:

\begin{align*} \frac{\textup{kJ}}{\textup{kg}} &\;{\color{Red} \neq}\; \textup{kg}\cdot \frac{\textup{kJ}}{\textup{kg}} \end{align*}

Hvis du har x ≈ 100 gram og ≈ 213 kJ:

\begin{align*} L_f &= \frac{E}{m} \\ L_f &= \frac{213\,\textup{kJ}}{100\,\textup{g}} =\frac{213\,\textup{kJ}}{100\cdot 10^{-3}\,\textup{kg}} =2130\,\tfrac{\textup{kJ}}{\textup{kg}} \end{align*}


Svar #11
16. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

men hvordan skal jeg så opstille en ligning og besvare spørgsmål 5?


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. oktober 2021 af ringstedLC

Jeg aner ikke, hvad "spørgsmål 5" er.


Svar #13
16. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

Spørgsmålet er vedhæftet


Svar #14
16. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

i allerførste beskrivelse, hvis man kan kalde det, det


Svar #15
16. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

Jeg har virkeligt brug for jeres hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. oktober 2021 af ringstedLC

#13: Undskyld, den var smuttet.

Men du må beskrive, hvad du ikke forstår i #10, sidste linje,  hvor jeg har aflæst et talpar på din graf.


Svar #17
17. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

Jeg forstår bare ikke helt præcist, hvordan jeg skal forklare spørgsmål 5. Fordi det giver ikke mening for mig, at jeg skal bruge et talpar på grafen, for at finde a


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. oktober 2021 af ringstedLC

5. Det skal du heller ikke, når du nu har lavet en regression på data og derved fået en hældning a:

\begin{align*} a=2127.4\,\tfrac{\textup{kJ}}{\textup{kg}}= L_f &\approx 2130\,\tfrac{\textup{kJ}}{\textup{kg}}\quad \textup{fra\,talparret} \\ \end{align*}

Jeg brugte blot talparret for at have noget at indsætte.

6. Sammenlign forsøgets Lf med tabelværdien og beregn afvigelse i procent.


Svar #19
17. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

Så i min opgave skal jeg blot skrive, det du skriver under #18 og så 5.?


Svar #20
17. oktober 2021 af lauhan (Slettet)

Men spørgsmålet lyder på hvordan man finder a, ud fra den rette linjes hældningskoefficient a?


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.