Matematik

Differentialligning

19. oktober 2021 af studineM - Niveau: Universitet/Videregående

Halløj. Har fået denne opgave, og forstår den ikke. Håber der er nogle som kan hjælpe :-)

s1: 8

s2: 5

s3: 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2021 af peter lind

Hvorfor skriver du

s1: 8

s2: 5

s3: 7

?????

a) Hvis du er i gang med en uddannelse på en uddannelse som universitetet eller anden videregående uddannelse må du da vide hvordan man klarer den slags problemer. Se efter i din formelsamling eller bøger.

b) indsæt y = t i ligningen og se om den stemmer

c) adder de 2 resultater i a og b


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2021 af Soeffi

#0. a) Du har den tilsvarende homogene differentialligning:...

y'(t)-(\frac{1}{t}+7+5)\cdot y(t)=0\Leftrightarrow y'(t)=(\frac{1}{t}+12)\cdot y(t)

som kan løses ved separering af de variable.

b) Du gør prøve i differentialligningen med y(t) = -t og y'(t) = -1.

c) Du lægger de to løsninger sammen fra a) og b).


Svar #4
19. oktober 2021 af studineM

Tak for hjælpen - nu giver det bedre mening :-)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.