Matematik

Differentialligning

25. oktober 2021 af Lu3kd - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

- Find den løsning til y'' - 6y' - 7y = 0, som opfylder at e^x * y(x) = 2 for alle x tilhørende R


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2021 af peter lind

Løs andengrads ligningen  x2-6x-7 = 0. Den generelle løsning er c1er1*x + c2er2x hvr r1 og r2 er de 2 løsninger til andengrads ligningen


Svar #2
25. oktober 2021 af Lu3kd

Jeg har fundet rødderne, som er 7 og -1. Skal jeg så bare sætte dem ind på r1 og r2s pladser? Hvad med at e^x*(yx) = 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2021 af Soeffi

#0. Dvs. de beder om at finde den løsning y(x), for hvilke det gælder, at y(x) = 2e-x??


Svar #4
25. oktober 2021 af Lu3kd

Her er opgaven. (3) henviser til: y'' - 6y' - 7y = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2021 af peter lind

Den generelle løsning er y = c1*e7x + c2e-x

Du skal derefter beregne ex* y( x) = 2

det giver en ligning i c1 og c2, som du kan bruge til at eliminere enten c1 eller c2


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.