Matematik

bestem c så toppunktet ligger på x-aksen

26. oktober 2021 af Guleroden1 - Niveau: B-niveau

Hvordan griber jeg denne opgave ad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2021 af StoreNord

Så skal diskriminanten være 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2021 af Capion1


Eller ved omskrivning:
f (x) = (x + 4)2       c = ......


Svar #3
27. oktober 2021 af Guleroden1

#1

Så skal diskriminanten være 0.

Skal jeg så opstille en ligning

0=8^2-4*1*c og isolere c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2021 af MountAthos

Til # 3

Du har næsten løst opgaven

0 = 64 - 4· c

- 64 = - 4 · c

16 = c

Tegn grafen y = x2 + 8 · x + 16 , så kan du se, at du har fået det rigtige resultat


Skriv et svar til: bestem c så toppunktet ligger på x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.