Matematik

Bestem tallet t, så a og b er ortogonale.

02. november 2021 af Sugawara - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål angående en opgave som jeg har en smule svært ved.

Opgaven er vedhæftet som billede. 

Jeg fandt først prikproduktet ved at jeg fandt summen af førstekoordinaternes produkt og andenkoordinaternes produkt så det blev : 2*t+4*(3+t)=0

Jeg reducerede det til : 2t+12+4t=0

Således at a= 2, b= 12 og c= 4

Dernæst fandt jeg diskriminanten, så det blev 112?

Er det korrekt indtilvidere eller mangler jeg noget?

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2021 af Mathias7878

To vektorer er ortogonale, hvis deres prikprodukt er lig nul. De er parallelle, hvis deres determinant er lig nul.

Man har, at

 \overrightarrow{a} \cdot \overrightarrow{b} = 2 \cdot t + 4 \cdot (3 + t)= 2t+12+4t = 6t+12

Løs nu

6t + 12 = 0

mht. t. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2021 af ringstedLC

#0: Det er ikke en 2. gradsligning, blot fordi højresiden er lig nul.


Skriv et svar til: Bestem tallet t, så a og b er ortogonale.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.