Matematik

Andengradspolynium 2 opgaver

03. november 2021 af Guleroden1 - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg disse to?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2021 af PeterValberg

Vedr. "Regn selv opgave 4"

Toppunktet for andengradspolynomiet:

f(x)=ax^2+bx+c

kan bestemmes vha.

T_p(x,y)=\left(\frac{-b}{2a}\,,\,\frac{-d}{4a} \right )

hvor d = b2 - 4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2021 af PeterValberg

Vedr. den første opgave:

Du kan af forskriften aflæse, at a = 1
Hvis toppunktet ligger på y-aksen, bestyder det, at x-koordinaten
til toppunktet er lig med 0, deraf følger:

X_T= 0 = \frac{-b}{2a}=\frac{-b}{2\cdot 1}\quad\Rightarrow\quad b = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2021 af mathon

Vedr. "Regn selv opgave 4"

                                               \small \begin{array}{llllll} \textbf{eller}\\&& x_T=\frac{-b}{2a}=2\\\\&& y_T=c-a\cdot \left ( x_T \right )^2=4 \end{array}


Skriv et svar til: Andengradspolynium 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.