Matematik

Kombinationer

07. november 2021 af Perikon007 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er lidt i tvivl om hvordan man kan løse den her velhæftet kombination formel "ligning" i hånden. Er der nogle som kan hjælpe? Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2021 af ringstedLC

Det er ikke en ligning, men et udtryk:

\begin{align*} K(n,r) &= \frac{n!}{r!\cdot (n-r)!} \\ K(8,2) &= \frac{8!}{2!\cdot (8-2)!} \\ &= \frac{8\cdot 7\cdot \cancel{6\cdot 5\cdot 4\cdot 3\cdot 2\cdot 1}}{2\cdot 1\cdot \cancel{(6\cdot 5\cdot 4\cdot 3\cdot 2\cdot 1)}}=28 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2021 af MountAthos

Kn, r = K8,2 = 8! / ((8-2)! · 2! ) = 8·7·6·5·4·3·2·1 / 6·5·4·3·2·1 · 2·1 = 8·7 / 2· 1 = 4· 7 / 1 = 28


Svar #3
07. november 2021 af Perikon007

Men hvorfor overstreger du du (6*5*4*3*2*1) over? og hvad betyder 2*1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2021 af ringstedLC

De overstregede faktorer forkortes.

\begin{align*} 2\cdot 1 &= 2! \end{align*}

Repeter fakultet og kombinationsregning


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2021 af SuneChr

# 3

\frac{8!}{2!\cdot 6!}=\frac{6!\cdot 7\cdot 8}{2!\cdot 6!}          Forkort med  6!   Dernæst med 2


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2021 af SuneChr

# 1      ringstedLC
Vis venligst, hvordan overstregning, evt. med farve, ved forkortelser m.m. udføres via [fx] .
Kan symbolsortimentet, når det kommer frem i vinduet i [fx] , undgå at overlappe det faststående
der klikkes på? Det kan undertiden p.g. heraf være vanskeligt at læse eller skille ad.
Tak
SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2021 af PeterValberg

#6 

Jeg tænker, at han har brugt LaTeX kommandoen \cancel{ }

\cancel{\text{dette er streget ud}}

du kan også benytte \bcancel{ }

\bcancel{\text{dette er streget ud}}

der er flere variationer, se eventuelt:   < LINK >
De virker bare ikke alle sammen i denne editor [fx]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2021 af PeterValberg

eller man kan benytte \xcancel{ }

\xcancel{\text{krydset ud}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2021 af ringstedLC

#6: Peter tænker rigtigt.

Og Peter; tak for de andre overstregninger.


Skriv et svar til: Kombinationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.