Matematik

Matematikhjælp

08. november 2021 af Louiseanders - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder i øjeblikket med en matematik Aflevering. Ville høre om nogle kan vise mig hvordan jeg skal løse den her 

En andengradsligning er givet ved 

x^2+b·x+36=0

a) løs andengradsligningen når b = 13 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2021 af janhaa

x=\frac{-13\pm\sqrt{13^2-52}}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2021 af peter lind

se formel 81 side 17


Svar #3
08. november 2021 af Louiseanders

men forstår ikke helt hvordan jeg skal indsætte tallene 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2021 af janhaa

#1

x=\frac{-13\pm\sqrt{13^2-52}}{2}

#3

men forstår ikke helt hvordan jeg skal indsætte tallene 


Svar #5
08. november 2021 af Louiseanders

men hvor kommer 52 fra


Svar #6
08. november 2021 af Louiseanders

nu har jeg skrevet de tal ind, men hvad så efter 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2021 af Sveppalyf (Slettet)

x2 + 13x + 36 = 0

Vi beregner diskriminanten:

d = 132 - 4*1*36 = 25

Da diskriminanten er positiv, er der to løsninger givet ved

x = (-13 ± √25) / (2*1)  <=>

x = -4  ∨  x = -9


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.