Matematik

Vektorer

08. november 2021 af cecilie1606 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg håber at der nogle, som kan hjælpe mig med denne opgave.

På forhånd tak for hjælpen.

Se vedhæftet billede.

Vedhæftet fil: Opgave 5A.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2021 af peter lind

F1 = F1(cos(v1), sin(v1) og tilsvarende for F2


Svar #3
08. november 2021 af cecilie1606

Hmm, jeg er ikke helt sikker på, om jeg forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2021 af janhaa

Hmm, jeg er ikke helt sikker på, om jeg

 \vec F_2=[F_2\cos(v_2), F_2\sin(v_2)]


Svar #5
08. november 2021 af cecilie1606

Er det sådan her det skal forstås? :-)

Vedhæftet fil:a.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2021 af SuneChr

\overrightarrow{R}=50\binom{\cos 18}{\sin 18}+80\binom{\cos 32}{\sin 32}


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2021 af peter lind

Den første del er korrekt selvom du får for stor afvigelse i din udregning F1 + 50N og F2 = 80N

Den sidste del er helt gal. Du udregner F1 + F2 selvom du skulle udregne F1+F2 som vektorer.

Har du slet ikke lært noget om vektorer ? Har du ikke en formelsamlig eller bog? 

To vektorer adderes som u+v = ( ux+vx, uy + vy)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2021 af SuneChr

Længden  |\overrightarrow{R}|  af resultanten \overrightarrow{R}  får vi ved betragtning af den relevante diagonal i parallelogrammet
udspændt af de to vektorer. Hertil har vi cos-relationen i en modificeret udgave:
|\overrightarrow{R}|^{2}=50^{2}+80^{2}+2\cdot 50\cdot 80\cdot \cos (32-18)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.