Matematik

hvordan beregner man følgende

10. november 2021 af 202024 - Niveau: A-niveau

håber i kan hhjælpe!

jeg tænkte, at man først skulle finde alle stamfunktionerne, og derefter bestemme k ud fra vores startsbetingelse, som jo er funktionen f, også derved lavet et integrale deri


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2021 af mathon

               \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \textup{s\ae t }&u=x^2+1\\& \textup{og dermed}&\mathrm{d} u=2x\,\mathrm{d} x \\\\&& \textup{og substituer.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2021 af OliverHviid

Ja, integrer f(x), indsæt så punktets koordinater, og isoler så k for at finde den specifikke stamfunktion til f hvis graf går gennem P(0,8)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2021 af janhaa

Og function er

F(x)=\ln(x^2+1)+8


Svar #5
11. november 2021 af 202024

Nu har jeg gjort sådan her indtil videre, er det rigtigt? og hvad gør jeg så med k?


Svar #6
11. november 2021 af 202024

sådan


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. november 2021 af Anders521

#6 Du er nået frem til F(x) = ln(x2+1) +k, hvor k er en konstantled. Da du skal finde den specifikke stamfunktion, hvis graf går gennem (0,8) skal du løse ligningen F(0) = 8 mht. konstantleddet k.  


Svar #8
11. november 2021 af 202024

kan det godt passe, at det giver 8? jeg skal vel finde stamfunktionen...

er en del forvirret, ved ikke, om jeg er hoppet et led over eller hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2021 af Anders521

#8 Billedet kan desværre ikke ses, men ja konstantleddet k er lig 8

...Stamfunktionen til f har du allerede bestemt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2021 af OliverHviid

Kan ikke se dit billede i #8, men det er rigtigt at k giver 8.


Svar #11
11. november 2021 af 202024

Vil det sige, at jeg måske har regnet det hele

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. november 2021 af Anders521

#11 Du har regnet det hele ud.


Svar #13
11. november 2021 af 202024

Mange tak for hjælpen til jer!!

Skriv et svar til: hvordan beregner man følgende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.