Matematik

vektorer

15. november 2021 af ikjuijhy - Niveau: A-niveau

jeg kunne virkelig godt bruge hjælp til denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2021 af PeterValberg

Se denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& \left | \overrightarrow{a} \right |=\left | \overrightarrow{b} \right |\\\\&& \sqrt{\left (t^2 \right )^2+5^2}=\sqrt{3^2+\left ( 2-3t \right )^2}\\\\&& t^4+25=9+4-12t+9t^2\\\\&& t^4+25=9t^2-12t+13\\\\&& t^4-9t^2+12t+12=0\\\\&& \textup{solve}\left (t^4-9t^2+12t+12=0,t \right )\\\\&& t=\left\{\begin{matrix} -3.390490\\ -0.675304 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \overrightarrow{a} \cdot \overrightarrow{b} =0\\\\&& t^2\cdot 3+5\cdot \left ( 2-3t \right )=0\\\\&& 3t^2+10-15t=0\\\\&& 3t^2-15t+10=0\\\\&& t=\left\{\begin{matrix} \frac{15-\sqrt{105}}{6}\approx 0.79\\ \frac{15+\sqrt{105}}{6}\approx4.21 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& \begin{pmatrix} t^2 &3 \\ 5 & 2-3t \end{pmatrix} =0\textup{ ...}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&& \cos(v)=\frac{\textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} t^2\\5 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} 3\\ 2-3t \end{bmatrix} \right )}{\textup{norm}\left ( \begin{bmatrix} t^2\\5 \end{bmatrix} \right ) \cdot \textup{norm}\left ( \begin{bmatrix} 3\\2-3t \end{bmatrix} \right ) }\textup{ ...} \end{array}


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.