Matematik

Parabel

15. november 2021 af rasmus2525 - Niveau: A-niveau
En parabel er givet ved følgende forskrift f(x) = 2??2 - 12x + 16

a. Bestem parablens toppunkt.
b. Bestem parablens skæringspunkter med hhv. X- og y-aksen.
c. Bestem det punkt på parablen, hvis x-værdi er 8.
d. Bestem de punkter på parablen, hvis y-værdi er 10.
e. Bestem skæringspunkterne mellem parablen og linjen givet ved ligningen
Y= -2x + 8
f. Bestem funktionens definitions- og værdimængde.

Svar #1
15. november 2021 af rasmus2525

?? = 2x i anden

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2021 af jantand

A) der findes en formel for det.
B) sæt x= 0 og f(x)= 0
C) sæt x= 8 ind i ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2021 af jantand

D)sæt 10 ind i stedet for f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2021 af janhaa

a) f ' (x) = 4x - 12 =0

x = 3

f(3)= -2


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2021 af janhaa

b) skjærer x-aksen når y=0

f =0

x=2, x=4

Dvs

(2,0), (4,0)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2021 af janhaa

c) skjærer y-aksa når x=0

y=16

(0, 16)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2021 af janhaa

d) f(x) =10

dvs

x=3\pm \sqrt{6}


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2021 af janhaa

e)

x=1, x=4

y=6, y=0

dvs pkter;

(1,6), (4,0)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2021 af janhaa

f)

domain, \mathbb{R}

range

y \in \mathbb{R}; y\geq-2


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.