Matematik

Graf med årstaller

16. november 2021 af MO03 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal lave en graf med nogle oplysninger, men kan ikke huske, hvordan jeg skal gribe det an.

Jeg får at vide at antallet af rygere på verdensplan steg fra 721 mio. rygere i 1980 til 967 mio. ryger i 2012. Herudover får man at vide, at modellen skal vise, at antallet af rygere er vokset eksponentielt fra 1980.

Jeg skal hermed indsætte nogle data for at lave en graf i Nspire. Jeg er med på at 721 og 967 er mine to y-værdier, men jeg kan ikke huske om jeg skal sætte årstallene ind som x-værdier i sig selv, så punkterne bliver (1980,721) og (2012,967) eller om 1980 skal være 0 og og 2012 skal være 32, så punkterne bliver (0,721) og (1,32). 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2021 af rycdi

(1,721) og (32,967)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2021 af ringstedLC

\begin{align*} M(t) &= b\cdot a^t\;,\;a>1 \\ M(1980)=M(0) &= b\cdot a^0\Rightarrow b=\;? \\ M(2012)=M(32) &= b\cdot a^{32} \\ a^{32} &= \frac{M(32)}{b}\Rightarrow a=\;? \end{align*}


Svar #3
16. november 2021 af MO03

Rycdi skal det ikke være (0,721) så, for 721 er vel begyndelsesværdien, hvis modellen viser stigningen fra 1980?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2021 af ringstedLC

#3 Jo, det var sikkert en tastefejl.

NB. Opdater din profil!


Skriv et svar til: Graf med årstaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.