Matematik

Geometri - cirkel

17. november 2021 af Drolle5 - Niveau: C-niveau

Hej,

jeg har en opgave der lyder følgende:

Du har givet en cirkel med radius 30cm. I cirklen er der afsat en korde med længde 20 cm. Du skal bestemme kordens afstand fra centrum.

Kan man gøre dette ved en beregning eller skal man tegne den i eksempelvis Geogebra?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2021 af Planke94

Hvis jeg var dig, ville jeg sætte den ind i Geogebra :D 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2021 af StoreNord

Eller gøre begge dele. "Så føler du dig sikker".

Korden og to radier vil danne en trekant.
Deler du den i to, kan du bruge Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2021 af ringstedLC

Det kan (selvfølgelig) regnes ud, men du kan lave en tegning for overblik.

Tip: Indtegn de to radier til kordens endepunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2021 af PeterValberg

Kordens afstand |CD| fra cirklens centrum C
kan bestemmes vha. Pythagoras' læresætning

|CD|=\sqrt{r^2-(0,5\cdot|AB|)^2}=\sqrt{30^2-10^2}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Geometri - cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.