Matematik

Geometry

18. november 2021 af shinda - Niveau: 10. klasse

Jeg skal brug hjælp til min matematik  opgave faglige del 1 og del 2

Vedhæftet fil: faglige opgave.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2021 af Moderatoren

Beskriv den hjælp, som du har brug for – altså hvad du har problemer med i opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2021 af PeterValberg

Jeg yder lige en ekstraordinær service i dag og
indsætter et billede af opgaveteksten....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2021 af mathon

Beregn 
                • vejarealet
                • saltforbruget pr. gang
                • saltvolumen pr. gang
                • volumen af keglen
                • antal saltninger med hele saltlageret

                \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{formler:}\\&V_{kegle}=\frac{\pi}{12}\cdot h\cdot d^2\\\\& V_{cylinder}=\frac{\pi}{4}\cdot h\cdot d^2\\\\& V=\frac{m}{\varrho }\\\\& antal=\frac{\left \{ V_{kegle} \right \}}{\left \{ V_{pr. \; gang} \right \} } \end{array}


Svar #4
18. november 2021 af shinda

Hej Matho. tak for hjælp

Jeg har beregnet volumen af kegl  , vægt  og hvor meget salt man bruger pr gang 

volumen af kegl =13.pi. r^2.h   =30,8m^2

  vægt= volum*massefyld. = 30,08*2,165*60= 4000,9 g/m^2

og  motorvejen areal= l.b = 761600 m^2

 men jeg har problem kun med den spørgsmål. " hovr mange gang kan man sprede salt på  motorvejen med det salt der er i lageret?"


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllllll} \textup{masse af salt-}\\\textup{forbrug pr. gang:}&&\left ( 751600\;m^2 \right )\cdot \left ( 0.014\;\frac{kg}{m^2} \right )&=&10662.4\;kg\\\\ \textup{volumen af salt-}\\\textup{forbrug pr. gang:}&&V_{pr.\;gang}=\frac{10662.4\;kg}{2165\;\frac{kg}{m^3}}&=&4.9249\;m^3\\\\ \textup{volumen af }\\\textup{saltlager:}&&V_{lager}= \frac{\pi}{12}\cdot \left ( 2.7\;m \right )\cdot \left (6.5\;m \right )^2&=&29.8648\;m^3\\\\ \textup{antal spred-}\\ \textup{ningsgange}\\\textup{pr. lager}:&&\frac{ 29.8648\;m^3 }{ 4.9249\;\frac{m^3}{gang} }&=&6\;gange \end{array}


Svar #6
18. november 2021 af shinda

Hej Mathon, Tusind tak for din stort hjælp. Jeg har lavet opgaven , jeg er tvivl om spørgsmål 3, kan du hjælpe mig med det?

volumen af kegle v= 1/3 pi* r^2*h.     og du har brugt  v= pi/12 .(højt ).(diameter)^2 , kan du venligst forklare det?

1-Hvor mange gange kan du salte, hvis keglen var dobbelt så høj?
Hvis højt =2,7*2= 5,4
V=(3,14/12)*(5,4m)*(6,5m^2) 59,699 m^3
Antal spredning hvis keglen var dobblet så høj 12,1 gang

2-Hvor mange gange kan du salte, hvis keglens radius var dobbelt så stor?
Hvis radius= 3,3*2=6,6 59,69925 m^3
12,1 gang
3-Hvor mange gang kan du salte, hvis saltet var fyldt i en cylinder med samme mål som keglen?

Volume af cylinder = pi*r^2*h


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2021 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\&\frac{\frac{\pi}{3}\cdot \left ( 2h \right )\cdot r^2}{V_{pr.\;gang}}=2\cdot \frac{\frac{\pi}{3}\cdot \left ( 2h \right )\cdot r^2}{V_{pr.\;gang}}=2\cdot \left (6\,gange \right )&=&12\,gange\\\\\\ \textbf{2)}\\& \frac{\frac{\pi}{3}\cdot h \cdot\left ( 2r \right )^2}{V_{pr.\;gang}}=4\cdot \frac{\frac{\pi}{3}\cdot h \cdot r ^2}{V_{pr.\;gang}}=4\cdot \left (6\,gange \right )&=&24\,gange\\\\\\ \textbf{3)}\\& \frac{\pi\cdot h\cdot r^2}{V_{pr.\;gang}}=3\cdot \frac{\frac{\pi}{3}\cdot h\cdot r^2}{V_{pr.\;gang}}=3\cdot \left (6\,gange \right ) &=&18\,gange \end{array}


Svar #8
18. november 2021 af shinda

Super , Tusind tak . Din hjælpe betyder meget .


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2021 af mathon

korrektion:

              \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\&\frac{\frac{\pi}{3}\cdot \left ( 2h \right )\cdot r^2}{V_{pr.\;gang}}=2\cdot \frac{\frac{\pi}{3}\cdot h \cdot r^2}{V_{pr.\;gang}}=2\cdot \left (6\,gange \right )&=&12\,gange\\\\\\ \textbf{2)}\\& \frac{\frac{\pi}{3}\cdot h \cdot\left ( 2r \right )^2}{V_{pr.\;gang}}=4\cdot \frac{\frac{\pi}{3}\cdot h \cdot r ^2}{V_{pr.\;gang}}=4\cdot \left (6\,gange \right )&=&24\,gange\\\\\\ \textbf{3)}\\& \frac{\pi\cdot h\cdot r^2}{V_{pr.\;gang}}=3\cdot \frac{\frac{\pi}{3}\cdot h\cdot r^2}{V_{pr.\;gang}}=3\cdot \left (6\,gange \right ) &=&18\,gange \end{array}


Svar #10
18. november 2021 af shinda

Hej Mathon,Jeg er i gang med anden opgave ,vil du hjælpe mig med  opgaven?

Vedhæftet fil:opgave.docx

Svar #11
19. november 2021 af shinda

Hej Mathon, jeg har lavet opgaven men jeg er ikke sikker på den er rigtige, vil du venligst kontrollere det?

Vedhæftet fil:opgave 1.docx

Svar #12
19. november 2021 af shinda

jeg vedlagt opgaven

Vedhæftet fil:opgavebeskrivelse.docx

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllr} \textbf{plastic-}\\\textbf{areal:}& \textup{for- og bagside:}&2\cdot \left ( \left ( 1.325\;m \right ) \cdot \left ( 1.95\;m \right )\right )+2\cdot \left ( \frac{\pi}{8} \cdot \left (1.95\;m \right )^2\right )&=&8.15398\;m^2\\\\& \textup{sider og bue:}&2\cdot \left ( \left ( 1.325\;m \right )\cdot \left (2\;m \right ) \right )+ \left ( \frac{\pi}{2}\cdot \left (1.95\;m \right ) \right ) \cdot \left ( 2\;m \right ) &=&\underline{11.42611\;m^2}\\\\& \textup{i alt:}&&=&19.58009\;m^2 \end{array}


Svar #14
19. november 2021 af shinda

Tak Mathon,

hvordan kan jeg finde om  "hvor stor er vinkel A"???

jeg har beregn diagonalen længde.  d= kvrod(1,325^2+1,95^2)= 2,36m^2

Er det rigtige?


Svar #15
19. november 2021 af shinda

Hej Mathon,  jeg har lavet opgaven sidste del men jeg er ikke sikkert , kan du venligst kontrollere det?

1-opgaven er om  en drivhuset står e en , der er  13m* 7m. halvdelen af haven er trekantet. Beregn vinklen. find diagonal længde.

d= kvrod(13^2+7^2)/2 = 7,38m^2

2- I drivhuset står en 0,5 m høj tønde med ukrudtsmiddel, tøndens diameter er 32cm of massefyld for ukrudtsmidler er 0,9, hvor meget vejer det , når den tønde uden inhold vejer 6050 g

v= 3,14* 0,16^2*0,5= 0,0402m^3

vægt=0,9*0,0402= 0,0362 g/cm^3

hvor meget liter er der i tønden, når den er 65% fuld?

0,0402*0,65= 261,3 liter


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllr} \textbf{T\o nden:}\\& \textup{massen:}&\left (\frac{\pi}{4}\cdot h\cdot d^2 \right )\cdot \varrho+\left (6.050\;kg \right )\\\\&& \left (\frac{\pi}{4}\cdot \left ( 0.5\;m \right )\cdot \left ( 0.32\;m \right )^2 \right )\cdot \left ( 900\;\frac{kg}{m^3} \right )+\left (6.050\;kg \right )&=&42.241\;kg\\\\& 65\%\textup{ fyldt:}&V_{65\%}=0.65\cdot \left ( \frac{\pi}{4}\cdot \left ( 50\;dm \right ) \cdot \left (3.2\;dm \right )^2\right )=261.381\;dm^3&=&261.381\;L \end{array}


Svar #17
20. november 2021 af shinda

Dejligt, Mange tak . Hvor dygtige du er


Skriv et svar til: Geometry

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.