Matematik

Differentialligning

18. november 2021 af Bellis2012 - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave.

Opgaven skal løses uden hjælpemidler. Jeg ved, at til a skal jeg bruge formel 130 på s.24 i formelsamlingen og til b formel 179 på s.29, men jeg er i tvivl om, hvordan det skal sættes ind i formlerne. 
 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2021 af janhaa

a) 

Tangent

y-2 = y' (x-0)

y = 24x+2


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2021 af janhaa

b)

\int \frac{dy}{y(8-y)}=2\int dx\\ \\ \frac{1}{8}(\ln(x)-\ln(8-x))=2x+c \\ y=\frac{8e^{16x}}{3+e^{16x}}


Svar #3
18. november 2021 af Bellis2012

Tusind tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2021 af janhaa

#2

b)

\int \frac{dy}{y(8-y)}=2\int dx\\ \\ \frac{1}{8}(\ln(x)-\ln(8-x))=2x+c \\ y=\frac{8e^{16x}}{3+e^{16x}}

For the middle equation, LHS x =y


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.