Matematik

Hjælp til rektangler

19. november 2021 af Yasm1na - Niveau: 8. klasse

hvor mange forskellige rektangler I kan lave med et areal på henholdvis 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2021 af Moderatoren

Hvis du fortæller, hvor mange du kan lave, så kan andre byde ind bagefter. 

Hvis du har problemer med at lave nogle, så skal du beskrive dine problemer med det.

Du kan læse om rektangler her:

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/geometri/rektangel


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2021 af jantand

Du kan lave uendelig mange, med hvert tal.
Der må være en oplysning mere, ellers er opgaven tåbelig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2021 af SuneChr

Jeg tror, der tænkes på rektangler med heltallige sider.
  1
  2
  3
  4 = 2 × 2   og  1 × 4
  5
  6 = 2 × 3   og  1 × 6
  7
  8 = 2 × 4   og  1 × 8
  9 = 3 × 3   og  1 × 9
10 = 2 × 5   og  1 × 10
Prøv at finde det, eller de rektangler med arealet 12. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2021 af jantand

Det er vel et spørgsmål om kombinatorik.

1 sammen med de 9 andre
2 sammen med. 8

Osv.
De der giver 12 er
2*6
3*4

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2021 af SuneChr

Man opløser tallet, for arealet, i primfaktorer og benytter divisorerne.


Skriv et svar til: Hjælp til rektangler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.