Matematik

Bestem en normalvektor

21. november 2021 af Marthan91 - Niveau: A-niveau

Hvordan gør jeg det?

I opgave a. der må normalvektoren hedde 3,?,5 men hvordan faaaen finder jeg lige y?

det samme i de andre(bemærk der mangler en "akse" så de må vel være 0?)

Bestem en normalvektor for nedenstående planer.

a) 3x+y-5z+17=0

b) x+7z-6=0

c) x-y+2=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2021 af peter lind

Hvis ax+by+cz +d = 0 er normalvektoren (a, b, c)


Svar #2
21. november 2021 af Marthan91

#1

Hvis ax+by+cz +d = 0 er normalvektoren (a, b, c)

Det er jeg helt med på, men lige nu kan jeg ikke gennemskue hvordan jeg finder dem.. som jeg også skriver så ved jeg at a=3 og c= 5, men jeg kan ikke se en fidus til at finde b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2021 af janhaa

a) n = [3,1,-5]

b)

n = [1, 0, 7]

c)

n = [1, -1, 0]


Svar #4
21. november 2021 af Marthan91

#3

a) n = [3,1,-5]

b)

n = [1, 0, 7]

c)

n = [1, -1, 0]

det meget fint janhaa, men hvordan kom du frem til at b=1 i opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2021 af janhaa

#4
#3

a) n = [3,1,-5]

b)

n = [1, 0, 7]

c)

n = [1, -1, 0]

det meget fint janhaa, men hvordan kom du frem til at b=1 i opgave a?

1x = x


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2021 af mathon

c)
            1·x + (-1)·y + 0·z + 2 = 0


Skriv et svar til: Bestem en normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.