Matematik

differentiel regning opgave 4!!

22. november 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, er der nogle der kan hjælpe mig med vedhæftet opgave? tak på forhånd 

fortæl gerne hvilken formler der også skal bruges, se vedhæftet. 

Vedhæftet fil: opgave 4abc.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2021 af janhaa

a) 

slope, a = tan(10o) = 0,176

I believe


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2021 af janhaa

c)

h= 5

se på tegning


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2021 af janhaa

b)

y = ax2 + bx + c

der 

y(0)=5,

dvs c = 5

og A =(0, 5)

og 

B= (9, 3.5)


Svar #4
22. november 2021 af Sofia0294

TAK FOR HJÆLPEN <3 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2021 af ringstedLC

#2:

\begin{align*} h>5\Rightarrow h &\neq 5 \\ h &= y_{maks} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. november 2021 af janhaa

#2

c)

h= 5

se på tegning

f ' = 0

x = 2,316

f(2,316) = 5,2 (m) = h


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. november 2021 af ringstedLC

b)

\begin{align*} y &= ax^2+bx+5 \\ y\,' &= 2ax+b \Rightarrow y\,'(0)=b=\tan(10^{\circ}) \\ \Rightarrow y_B &= a\cdot {x_B}^2+\tan(10^{\circ})\cdot x_B+5 \\ a &= \frac{y_B-\tan(10^{\circ})\cdot x_B-5}{{x_B}^2} \\ y &= ... \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. november 2021 af ringstedLC

c) Med toppunktsformlen:

\begin{align*} h=y_T &= \frac{-d}{4a}\;,\;d=b^2-4ac \\ &= \frac{-b^2}{4a}+\frac{4ac}{4a} \\ &= \frac{-b^2}{4a}+5 \\ &= \frac{-\tan(10^{\circ})^2\cdot {x_B}^2}{4\cdot \bigl(y_B-\tan(10^{\circ})\cdot x_B-5\bigr)}+5 \\ h &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: differentiel regning opgave 4!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.