Matematik

Differentialligninger

25. november 2021 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Har fået dette opfølgende spørgsmål på opgave b 

"Hvis som i opgaven 2.b (x1,x2) opfattes som den banekurve en partikel følger i xy-planen, hvor stor er så afstanden D til Origo til tiden t=4?

Når begyndelses værdien er:  x(0)=0, y(0)=0"

Hvordan løses dette? 

Har løst den normale opgave b, som er vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2021 af Soeffi

#0. Indsætter redigeret billede:

Vedhæftet fil:2030158.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2021 af peter lind

Du sætter t = 0, x1 = 4 og x2 = 0. Dermed får du to liggninger med de to ubekendte c1  og c2. Dem må du så løse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2021 af stromea

Du skal løse diff ligningen med de nye begyndelsesbetingelser
Når du har gjort det, får du resultatet ved at beregne sqrt((x[1](4))^2+(x[2](4))^2)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.