Fysik

Tyngdeacceleration på månen

25. november 2021 af rycdi - Niveau: B-niveau

Hej jeg prøver at beregne tynngdeaccelerationen på månen, men det giver forskellige tal på hhv. nspire og wordmat, hvordan kan det være? Jeg har vedhæftet 

Vedhæftet fil: Skærmbillede (59).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2021 af jl9

Det er (næsten) samme tal. I den nederste runder den 89 op til 90.

E6 betyder gange med 10^6, dvs. gange med 1.000.000


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Det giver det samme, men tallene er bare skrevet forskelligt.

1.62359E6 betyder 1,62359 * 106

Husk også at Månens radius skal indsættes i enheden m. Månen har radius 1737,4 km = 1737,4 * 103 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2021 af jl9

Hvilken enhed er resultatet i? Mikrometer/sekund^2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2021 af mathon

           \small \small \begin{array}{llllll}&& F=G\cdot \frac{M\cdot m}{r^2}\\\\&& \frac{F_{\textup{m\aa ne}}}{m}=g_{\textup{m\aa ne}}=G\cdot \frac{M}{r^2}=\left (6.67408\cdot 10^{-11}\;\frac{m^3}{kg\cdot s^2} \right )\cdot \frac{7.35\cdot 10^{22}\;kg}{\left (1.738\cdot 10^6\;m \right )^2}=1.62\;\frac{m}{s^2} \end{array}


Svar #5
25. november 2021 af rycdi

ahhh det giver mening, tak


Svar #6
25. november 2021 af rycdi

nej jeg forstår det ikke, hvorfor skal man gange månens radius med 103?


Svar #7
25. november 2021 af rycdi

ahh, det er for at få det i meter, beklager

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Tyngdeacceleration på månen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.