Fysik

Tryk

26. november 2021 af rycdi - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvorfor gælder det at b-værdien er trykket? Jeg aflæser på grafen værdien for trykket som er b-værdien.

b-værdin aflæses til at være 101,5 kPa, men hvorfor gælder det at b-værdien er trykket? Vedhæftet billede

Vedhæftet fil: Billede2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2021 af jl9

Ser ud til at 101,5 kPa er trykket ved 0 meters højde baseret på den lineært tilpassede kurve som er på baggrund af tryk-målinger ved andre højder


Svar #2
26. november 2021 af rycdi

ahh okay så spørgsmålet er at finde trykket fra atmosfæren under dykket. Er svaret til det 101,5, siden min b-værdi er det? hvordan kan jeg argumentere for det?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2021 af jl9

Det kan vi ikke se ud fra billedet. Upload evt. hele opgaven


Svar #4
26. november 2021 af rycdi

okay, her er det

Vedhæftet fil:Skærmbillede (62).png

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2021 af jl9

Ved du hvor mange kPa der går på 1 atmosefære tryk? Måske har du allerede løst opgaven.

Det lader til der er en til opgave om at finde densiteten/massefyldet af vandet. Har I fået en formel til det?


Svar #6
26. november 2021 af rycdi

1 atm= 101,325 kPa, hvordan har jeg løst det?

Nej jeg ved ikke hvordan jeg skal regne densiteten ud. Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2021 af janhaa

p=\rho gh


Svar #8
26. november 2021 af rycdi

p=101,5 kPa

g=9,82 N/kg

hvad er h? er det rigtigt på den her måde?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2021 af janhaa

Høyde, h er dybde, som x-aksen...


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. november 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2021 af ringstedLC

#6 Densitet:

\begin{align*} P &= P_{luft}+P_{vand}\;,\;P_{luft}=101.5\,\textup{kPa} \\ &= P_{luft}+\frac{F_{vand}}{A} \\ P-P_{luft} &= \frac{m_{vand}\cdot g}{A} \\ &= \frac{\rho \cdot V\cdot g}{A} \;,\;\rho=\frac{m}{V}\Rightarrow m=\rho \cdot V \\ &= \rho \cdot h\cdot g\;,\;\frac{V}{A}=\frac{l\cdot b\cdot h}{l\cdot b}=h \\ \rho &= \frac{P-P_{luft}}{h\cdot g} \end{align*}

Densiteten af Det Røde Hav er lidt større end "almindeligt" vand fordi det er saltvand


Svar #12
27. november 2021 af rycdi

Hej

er Pluft= 101,5 kPa

g= 9,82 m/s2

er h= 6,6?

og hvad er P?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. november 2021 af ringstedLC

h = 6.6 m, ellers korrekt.

Jeg skriver "P" for det målte tryk at undgå forveksling med densiteten ρ.


Svar #14
27. november 2021 af rycdi

hej

jeg har prøvet at isole ρ i formlen P=P0+ρ*g*g og fået det samme som din slutformel men bare i minus, hvordan kan det være?

Er det målet tryk P så 169kPa?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. november 2021 af ringstedLC

Ja, ved dybden 6.6 m.

Du isolerer forkert. Når P > P0 ⇒ P - P0 > 0


Svar #16
27. november 2021 af rycdi

okay, tak for hjælpen

vil du se om det her er rigtigt?

ρ=(169kPa-101,5kPa)/((6,6m)*(9,82m/s^2))= 1,04 kPa*m-2*s2

er densistet så 1,04? hvad er enheden? jeg kan ikke få enhederne til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. november 2021 af ringstedLC

Enheden for densitet er kg/m3 i SI-enheder.

Husk at kPa = 103 Pa, P = A og gense https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2025683


Svar #18
27. november 2021 af rycdi

yes mange tak for hjælpen 

jeg får det til 1014,474 kg/m3 nu

er N/kg og m/s2 også det samme? men er m/s2 ikke acceleration?


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. november 2021 af jl9

1 N = 1 (kg*m)/s2


Svar #20
27. november 2021 af rycdi

mange tak for hjælpen


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.