Matematik

Bestem P(X=35), og forklar, hvad dette tal fortæller

29. november 2021 af saraengell - Niveau: B-niveau

Hej er det muligt der er en der kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg har eksamen i fransk i morgen og skal afleverer en mat B aflevering i aften omkring sandsynlighedsregning og statistik. Har lavet alle de andre opgaver og mangler kun denne. Mit CAS-værktøj i wordmat virker ikke i øjeblikket, så hvis nogen kunne sende et screenshot af udregningerne, vil det gøre mig rigtig glad og taknemlig.

Venlig hilsen

Sara


Svar #1
29. november 2021 af saraengell

Her er opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2021 af janhaa

a)

P(X=35)\\ n=50\\ p=0,7\\ \mu=np=35

E(X) = 35

forventningsverdi er E(X)

P(X=35) = 50C35*(0,7)35*(0,3)15 = 0,122


Svar #3
29. november 2021 af saraengell

Hi what does the C in the last equation mean? 

Kind regards 

Sara


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2021 af janhaa

C ; compute

50C35 =

\binom{50}{35}


Svar #5
29. november 2021 af saraengell

Okay thank you, is it possible that you can show what the whole equation looks like in your CAS-tool?

Would make it easier for me to understand :))


Svar #6
29. november 2021 af saraengell

And can you help me with b) also? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2021 af PeterValberg

Vedr. #4

Antal måder, hvorpå man kan udtage r elementer af n mulige (uden tilbagelægning)
Rækkefølgen er underordnet... ab = ba

K(n,r)=\binom{n}{r}=\frac{n!}{(n-r!)\cdot r!}

(den såkaldte binomialkoefficient)

hvor:

n!=n\cdot(n-1)\cdot(n-2)\cdot...\cdot 1

for eksempel

5!=5\cdot4\cdot3\cdot2\cdot1=120

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem P(X=35), og forklar, hvad dette tal fortæller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.