Matematik

Afgør hvorvidt følgende funktioner er homogene, og i givet fald skal du angive af hvilken grad

29. november 2021 af enbonderøv - Niveau: Universitet/Videregående

Kan ikke helt forstå intuitionen bag svaret (som er oplyst til at være n-1 ifølge vejledningen)

En som kan forklare, hvorfor at funktionen er homogen af grad k=n-1? Jeg er med på, hvad der afgør homogenitet, det er mere det symbolske som jeg synes er forvirrende.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: homogen funktion.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2021 af jl9

f(a\overline{x})=\frac{ax_1+ax_2+...+ax_n}{ax_1ax_2...ax_n}=\frac{a(x_1+x_2+...+x_n)}{a^n(x_1x_2...x_n)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2021 af jl9

det skal ikke være k=1-n vel?


Skriv et svar til: Afgør hvorvidt følgende funktioner er homogene, og i givet fald skal du angive af hvilken grad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.