Matematik

Sandsynlighedsregning

29. november 2021 af yasminasgher - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med følgende opgave?

Fra et almindeligt kortspil trækkes et kort. Find sandsynlighederne for følgende hændelser.

a) der trækkes ingen klør

b) der trækkes hverken billedkort eller ruder

c) der trækkes en hjerter eller billedkort

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2021 af janhaa

a) P = 39/52=3/4

b) P =(12+13-3)/52= 11/26


Svar #2
29. november 2021 af yasminasgher

Kan du uddybe b forstår ikke hvorfor der minusses med 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2021 af Sveppalyf (Slettet)

I hver af de 4 kulører (klør, hjerter, spar og ruder) er der 3 billedkort (knægt, dame og konge) og 10 ikke-billedkort (es, 2, 3, ...., 10).

a)

P = antal gunstige / antal mulige

'Ingen klør' vil sige at vi kan bruge alle hjerter-, spar- og ruder-kort, altså 3*13 kort ud af hele spillet på 52 kort.

P = 3*13 / 52

b)

'Hverken billedkort eller ruder' vil sige at vi kan bruge de 10 ikke-billedkort fra hver af de 3 kulører klør, hjerter eller spar. Dvs.

P = 3*10 / 52

c)

'Hjerter eller billedkort' vil sige at vi kan bruge alle de 13 hjerter-kort plus de 3 billekort fra hver af de 3 andre kulører. Dvs.

P = (13 + 3*3) / 52


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2021 af PeterValberg

Hjerter eller billedkort (hvis normalt kortspil uden jokere):

P(\text{hjerter eller billedkort})=\frac{22}{52}=\frac{11}{26}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #5
30. november 2021 af yasminasgher

Tusind tak til jer:)

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.