Matematik

LinAlg afbildning

30. november 2021 af louisesørensen2 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har følgende opgave bemærk vedhæftede

Jeg forstår godt injektiv, surjektiv og bijektiv, men jeg forstår ikke hvad opgaven mener når der står:

"Angiv billedet af f:X\rightarrow Y" og "hvis f:X\rightarrow Y er bijektiv, angtiv da også den inverse afbildning g:Y\rightarrow X"

F.eks. så er f(x)=x^3 bijektiv, så den inverse afbildning vil da være g(x)=x^{-3}


Svar #1
30. november 2021 af louisesørensen2

#

Vedhæftet fil:11.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2021 af mathon

                 \small g(x)=x^{\frac{1}{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2021 af ChristofferTJ

Hvis du har f(x)=x3, så er den inverse funktion vel g(y)=y1/3.

Altså hvis du finder den inverse til y=f(x), så er den inverse x=g(y) en funktion af y. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Skriv et svar til: LinAlg afbildning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.