Matematik

Amortisationstabel og renteudregning..

30. november 2021 af Greytoast2017 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet lyder: B&O kører et tilbud på et af deres produkter, som koster 38.000,-kr, og hvor man skal betale 2.500,-kr pr. kvartal. Renten er 2,1% pr. kvartal.

a) Hvor stor er restgælden efter to år?
b) Hvor lang tid går der, før man har betalt det hele?

Jeg har brugt finansregneren på systime, men jeg synes slet ikke resultatet passer med formlen.

Jeg har brugt formlen: Sn = 38000 * (1*0,021)^6 - 2500 * (1+0,021)^6 - 1 / 0,021

Hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{Restg\ae ld efter 2 \aa r:}&38\,000\cdot 1.021^8-2500\cdot \frac{1.021^8-1}{0.021}\\\\ \textbf{b)}\\&\textup{Amortiseringstid:}&\textup{solve}\left ( 38\,000=2500\cdot \frac{1-1.021^{-n}}{0.021},n \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Amortisationstabel og renteudregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.