Matematik

Vektorer og vektorfunktion (eksamen)

01. december 2021 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Kunne godt lige bruge noget hjælp til nedenstående eksamensspørgsmål (Se vedhæftet fil).

Til spg. 1 har jeg udregningerne, men kunne godt bruge noget hjælp til at forklarer hvad der sker mellem de enkelte linjer/udregning.

Til spg. 2 er jeg helt på bar bund

På forhånd tak.

//Martin


Svar #1
01. december 2021 af martinier

Her er filen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2021 af ringstedLC

Spm. 1:

\begin{align*} \vec{a}=\binom{a_1}{a_2}\Rightarrow \left |\, \vec{a} \,\right | &= \sqrt{{a_1}^2+{a_2}^2} \\ \left |\, \vec{a} \,\right |^2 &= {a_1}^2+{a_2}^2 \\ &= a_1 \cdot a_1+a_2\cdot a_2 \\ &= \vec{a}\cdot \vec{a}={\vec{a}}^{\,2} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2021 af ringstedLC

Spm. 2: Tangenternes retningsvektorer er hastighedsvektorerne i dobbeltpunktet.

NB. Vedhæft billeder, ikke Word-dokumenter.


Skriv et svar til: Vektorer og vektorfunktion (eksamen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.