Kemi

Volumen

01. december 2021 af ErDårligTilMat - Niveau: A-niveau

Der er 0,020 M HCl
Hvilken volumen er HCl neutraliseret med en syretablet der vejer 330 mg og indeholder 41% Mg(OH)2, 36,2% NaHCO3 og 22,8% NaCl?

Mg(OH)_2+2H^+\rightarrow Mg^{2+}+2H_2O

HCO_3^-+H^+\rightarrow CO_2+H_2O

Ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe den an

Skal man bruge formlen c=n/V hvor V=c/n til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2021 af jantand

Sæt den oprindelige opgave ind. Jeg tror der er fejl i din afskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Indhold af:}\\& Mg(OH)_2&0.410\cdot \left ( 330\;mg \right )&=&135.30\;mg=\frac{0.1353\;g}{58.3197\;\frac{g}{mol}}=0.002320\; mol \\\\& NaHCO_3&0.362\cdot \left ( 330\;mg \right )&=&119.46\;mg=\frac{0.11946\;g}{84.007\;\frac{g}{mol}}=0.001422\;mol\\\\\\ 0.002320\; mol\textup{ }Mg(OH)_2&\textup{neutraliserer}&0.004640\; mol\; HCl\\\\ 0.001422\;mol\; NaHCO_3&\textup{neutraliserer}&\underline{0.001422\;mol\; HCl}\\\\ \textup{i alt}&\textup{neutraliseres}& 0.006062\;mol \; HCl\\\\ \textup{\textbf{hvoraf:}}\\ V_{HCl}\cdot \left ( 0.020\;\frac{mol}{L} \right )= 0.006062\;mol\\\\ V_{HCl}=\frac{0.006062\;mol}{0.020\;\frac{mol}{L} }&&&=&0.303098\;L=303.098\;mL \end{array}


Skriv et svar til: Volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.