Kemi

Syre/base kemi ligevægt??

02. december 2021 af MathManDK - Niveau: A-niveau

Hejsa allesammen.

Kan nogle af jer forklare mig hvorfor denne formel ser sådan ud, når man kigger på den i forhold til ligevægt?

K_v=[OH^-]\cdot [H_3O^+]


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2021 af mathon

         \small \begin{array}{lllllll} \textup{Spontan reaktion:}\\&& 2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\rightleftharpoons\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}} \;+\;OH^-\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{Ligev\ae gtsionprodukt}\\ \textup{ved 25}\degree C\textup{:}\\&& \left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=K_v=10^{-14}\;M^2 \end{array}


Svar #2
02. december 2021 af MathManDK

Kan du uddybbe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2021 af Viderekem (Slettet)

Spontan reaktion forløber af sig selv. Det kan f.eks ske når man hæver temperaturen, men kan også være nødvendigt at sænke i nogle situationer for at få ligevægten forskudt i en ønsket retning  

Kan du huske hvilken egenskab vand har ?


Skriv et svar til: Syre/base kemi ligevægt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.