Matematik

Differantialligning hjælp

13. december 2021 af mette1337 - Niveau: A-niveau

Hej, har denne opgave som jeg ikke forstår... kan nogen hjælpe? har det noget med inhomogen eller homogen og gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2021 af ringstedLC

Indsæt f på y's plads og se om ligningen er opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2021 af janhaa

dy/dx = y ' = x/sqrt(x+ 1)

sett inn og check


Svar #4
13. december 2021 af mette1337

Er det rigtigt, at den opfyldes, fordi dy/dx = 1/√(x^2+1) og 1/√(x^2+1)*√(x^2+1)=x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2021 af janhaa

#4

Er det rigtigt, at den opfyldes, fordi dy/dx = 1/√(x^2+1) og 1/√(x^2+1)*√(x^2+1)=x?

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2021 af janhaa

#4

Er det rigtigt, at den opfyldes, fordi dy/dx = 1/√(x^2+1) og 1/√(x^2+1)*√(x^2+1)=x?

dy/dx = x/√(x^2+1) og (x/√(x^2+1))*√(x^2+1)=x


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2021 af mathon

                                                     \begin{array}{lllllll}\; \; \; \; y=\sqrt{x^2+1} \\ \begin{array}{|c|c|} \hline&\\ y{\, }'&\frac{x}{y}\\&\\ \hline&\\ \frac{2x}{2\sqrt{x^2+1}}&\frac{x}{\sqrt{x^2+1}}\\&\\ \hline&\\ \frac{x}{\sqrt{x^2+1}}&\frac{x}{\sqrt{x^2+1}}\\&\\\hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Differantialligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.