Matematik

lineær funktioner

14. december 2021 af magipayer - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg det da der er ingen funktions forskrift? er virkelig forvirret 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2021 af Eksperimentalfysikeren

Forskriften skrives normalt som f(x) = a x + b. Hvor finder du b på grafen?. Da der ikke er vist nogen enheder på grafen, må du selv vælge en passende værdi for b. For to af linierne er det samme værdi, men ikke for den tredie.

Så skal du finde et godt gæt på a for hver linie. Hvad kan du sige om fortegnet af a? Hvordan hælder linien, hvis a=1?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2021 af ChristofferTJ

Det er lineære funktioner a*x + b, så de skærer y-aksen ved værdien b, og de har en hældning på a. 

Du kan se at g og h skærer y-aksen det samme sted, så de skal have samme b-værdi, og de skærer y-aksen et positivt sted, så du kan vælge et fælles positivt b for dem, fx 1, 2, 3 og op til uendelig. 

For hældningerne, a-værdierne, skal du bare vælge tal der er enten positive eller negative, og sørge for relationerne gir' mening, fx skal f have større hældning end g. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2021 af PeterValberg

Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2021 af PeterValberg

for eksempel:

f(x)=2x - 2

{\color{Red} g(x)=0,5x+3}

{\color{Blue} h(x)=-x+3}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.