Matematik

Bestem hastighedsvektoren til tidspunktet

15. december 2021 af SeniorMuhkkel - Niveau: A-niveau

Hej sidder fast i den her vektor opgave jeg har fået, hvor jeg ikke må bruge nogle hjælpemidler (Maple). Kunne godt bruge et bud på hvordan man løser den. 

https://gyazo.com/2f0d254bff57b7e68061bcaa8bf75844

Vedhæftet fil: Vektor.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2021 af Viderekem (Slettet)

Du løser opgaven ved at differentiere \bar{r}(t):


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2021 af Viderekem (Slettet)

\vec{r}(2)=\binom{2^2+2-2}{2^2}=\binom{4}{4}

Nu skal du bare finde hastighedsvektoren 


Svar #3
15. december 2021 af SeniorMuhkkel

#2

\vec{r}(2)=\binom{2^2+2-2}{2^2}=\binom{4}{4}

Nu skal du bare finde hastighedsvektoren 

Jeg er usikker på hvordan man forklare de forskellige skridt for at komme frem til resultatet. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2021 af Viderekem (Slettet)

Tring 1:

Formel 185 

Tring 3:

Formel 132 

Tring 4:

Formel 143+137


Svar #5
15. december 2021 af SeniorMuhkkel

#4

Tring 1:

Formel 185 

Tring 3:

Formel 132 

Tring 4:

Formel 143+137

Hvad menes der med de forskellige formel tal og tring? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2021 af Viderekem (Slettet)

https://www.youtube.com/watch?v=4d1d70dA0aU


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2021 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (1)

Svar #9
15. december 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Stedvektor\,}\vec{\,r}(t) &= \binom{t^2+t-2}{t^2}\;,\;-4\leq t\leq4 \\ \textup{Hatighedsvektor\,}\vec{\,r}\,'(t) &= \binom{\,\bigl(t^2+t-2\bigr)'\,}{\,\bigl(t^2\bigr)'\,}=\binom{?}{?} \\ \vec{\,r}\,'(2) &= \binom{?}{?} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. december 2021 af Viderekem (Slettet)

#9

\begin{align*} \textup{Stedvektor\,}\vec{\,r}(t) &= \binom{t^2+t-2}{t^2}\;,\;-4\leq t\leq4 \\ \textup{Hatighedsvektor\,}\vec{\,r}\,'(t) &= \binom{\,\bigl(t^2+t-2\bigr)'\,}{\,\bigl(t^2\bigr)'\,}=\binom{?}{?} \\ \vec{\,r}\,'(2) &= \binom{?}{?} \end{align*}


\vec{r}(2)=\binom{2*2+1}{2*2}=\binom{5}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2021 af mathon

Nej
            \small \overrightarrow{r}{\, }'(2)=\begin{pmatrix} 5\\4 \end{pmatrix}


Svar #12
16. december 2021 af SeniorMuhkkel

#11

Nej
            \small \overrightarrow{r}{\, }'(2)=\begin{pmatrix} 5\\4 \end{pmatrix}

Nej? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. december 2021 af ringstedLC

#12:

#11 korrigerer #10:

\begin{align*} \vec{\,r}(2) &= \binom{2^2+2-2}{2^2}=\binom{4}{4}\\ \vec{\,r}^{\,'}(2) &= \binom{5}{4} \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem hastighedsvektoren til tidspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.