Matematik

Bestem vinkel

16. december 2021 af rasmus2525 - Niveau: A-niveau
En akselende er udformet som vist på figur 4.32, og alle mål er i mm

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2021 af ijomkad

Forestil dig at det er en trekant
Højden af trekanten er (25-15)/2
Siden er trekant er 30
Og du kan se at der bliver dannet en ret vinkel. 90 grader

Så kender du altså 3 ting ved trekanten, derfor kan den løses for resten af de ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{vinklen}&\textup{mellem linjen }&y=- \frac{1}{6}x+12.5 \\\\&\textup{og linjen}&y=7.5\\\\&&v=-\tan^{-1}\left ( -\frac{1}{6} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2021 af mathon


Svar #4
16. december 2021 af rasmus2525

Jeg skulle bestemme vinkel v, skal jeg så plotte tangens formlen ind i lommeregner eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2021 af OliverHviid

Du kan også betragte området ved vinklen som en retvinklet trekant. Den ene katete har så længden 30 mm. Den anden kan findes ved at trække 15 fra 25 og så dele med to, dvs. (25 mm-15 mm)/2 mm= 5 mm Nu kan vi så bruge forholdet tan(v)=mod/hos som for vinklen giver tan-1= (5 mm/30 mm)= 9,46 grader.


Skriv et svar til: Bestem vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.