Fysik

Harmoniske bølger

16. december 2021 af Nora14 - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Er der nogle venlig kan hjælpe mig med opgave c, d og e. 

De følgende spørgsmål handler om, hvordan begreberne indført i dette afsnit kan bruges til at beskrive bølger i vand.

a. Bølgerne slår ind mod en kyst fire gange i løbet af ti sekunder. Bestem frekvensen.

Svar: 0,10 sek * 4 = 0,4 hz

b. En dag er der en lodret forskel på 1,5 m mellem bølgetop og bølgedal. Bestem amplituden.

Svar: 1,5m/2=0,75 m

c. Bestem udbredelsesfarten, når der et bestemt sted passerer fem bølgetoppe i løbet af tyve sekunder. Afstanden mellem to bølgetoppe er 6,0 m.

d. Bølgerne slår ind mod en kyst seks gange i løbet af otte sekunder. Bestem perioden.

e. En dag er der tre meter fra en bølgetop til den næste. Bestem bølgelængden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2021 af peter lind

c. Frekvens*bølgelængde = farten

d: 6/8 hz

e. 3m


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2021 af ringstedLC

a. og b. er korrekte.

c.

\begin{align*} v &= \lambda \cdot f \\ v &= 6 \cdot \frac{\textup{antal\,toppe}}{\textup{tid}}\;\left ( \frac{\textup{m}}{\textup{s}} \right ) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2021 af ringstedLC

d. Perioden T og frekvensen f bestemmes ved samme formel:

\begin{align*} f &= \frac{1}{T}\Leftrightarrow T=\frac{1}{f} \end{align*}

f findes som i a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2021 af ringstedLC

e.

\begin{align*} \lambda &= top_2-top_1 \end{align*}


Svar #5
16. december 2021 af Nora14

Meget tak for dit hjælp.   

Det hjælpede mig meget. 


Skriv et svar til: Harmoniske bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.