Matematik

differentialregning

13. januar 2022 af BirtheØland - Niveau: B-niveau

hvordan differentiere man f(x)=e^2x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2022 af mathon

                  \small \begin{array}{lllllll} f(x)=e^{2x+5}\\\\ f{\, }'(x)=\left (e^{2x+5} \right ){}'\cdot \left (2x+5 \right ){}'=e^{2x+5}\cdot 2=2\cdot e^{2x+5} \end{array}


Svar #2
16. januar 2022 af BirtheØland

Kan du forklare hvorfor dette bliver svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2022 af ringstedLC

#2: Funktionen er (også) sammensat:

\begin{align*} f(x) &= h\bigl(g(x)\bigr)\,,\;h(x)=e^x\;,\;g(x)=2x+5 \\ f'(x) &= \bigl(e^{g(x)}\bigr)'\cdot g'(x) \end{align*}


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.