Fysik

ukendt metal

17. januar 2022 af magipayer - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg den ukendte metal?

Vedhæftet fil: IMG_9766.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2022 af SuneChr

Opstil kalorimeterligningen og se i en tabel over metallers varmefylde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{Energien er }\\ \textbf{konstant:}\\& \left ( 0.100\;kg \right )\cdot c_{metal}\cdot \left ( (19.5-100)\;K \right )+\left ( 0.500\;kg \right )\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( (19.5-16.0)\;K \right )=0\\\\& \left ( 0.100\;kg \right )\cdot c_{metal}\cdot \left ( (19.5-100)\;K \right )=-\left ( 0.500\;kg \right )\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( (19.5-16.0)\;K \right )\\\\ \textbf{multiplicer}\\ \textbf{med }\mathbf{-1}\textup{:}\\& \left ( 0.100\;kg \right )\cdot c_{metal}\cdot \left ( (100-19.5)\;K \right )=\left ( 0.500\;kg \right )\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( (19.5-16.0)\;K \right )\\\\& c_{metal}=\frac{0.500}{0.100}\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \frac{19.5-16.0}{100-19.5}\\\\& c_{metal}=\left (5\cdot 4.186\cdot 0.043478 \right )\;\frac{kJ}{kg\cdot K}\\\\\\& c_{metal}=0.91\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \end{array}


Skriv et svar til: ukendt metal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.