Matematik

Funktioner og vækst

19. januar 2022 af emil39 - Niveau: B-niveau

Hej. er der en der kan hjælpe med hvad jeg skal i dette spørgsmål?

definer den ekspotientielle funktion og redegør for dens vækstegenskaber. udled formlerne til beregning af fordoblingskonstanten/halveringskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2022 af mathon

Begynd med at definere den eksponentielle funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2022 af mathon

         \small \begin{array}{lllllll}&& f(x)=y=b\cdot a^x\quad a\neq1\quad a,b>0\\\\&&& 0< a< 1&\Leftrightarrow& f(x)\textup{\textup{ er aftagende}}\\&&& a> 1&\Leftrightarrow& f(x)\textup{\textup{ er voksende}}\\\\&& f{\, }'(x)=y{\, }'=\ln(a)\cdot y \end{array}


Skriv et svar til: Funktioner og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.