Fysik

Loddet falder i en spand med 5 liter vand. Det kinetiske energi bliver omsat til varmeenergi i vandet. Hvad bliver temperaturstigningen af vandet?

20. januar 2022 af Moehy - Niveau: B-niveau

Loddet falder i en spand med 5 liter vand. Det kinetiske energi bliver omsat til varmeenergi i vandet.

Hvad bliver temperaturstigningen af vandet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2022 af peter lind

m*cΔt hvot m er massen af vandet, c er vandets varmefylde og Δt er temperaturstigningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} E_{kin} &= Q_{vand} \\ 0.5\cdot m_{lod}\cdot v^2 &= m_{vand}\cdot c\cdot \Delta T \\ \Delta T &= \;? \end{align*}


Svar #3
20. januar 2022 af Moehy

#2

\begin{align*} E_{kin} &= Q_{vand} \\ 0.5\cdot m_{lod}\cdot v^2 &= m_{vand}\cdot c\cdot \Delta T \\ \Delta T &= \;? \end{align*}

Jeg forstår ikke denne her beregning så godt :(

Hvorfor står der 0.5 når 1L = 1kg?

Hvad betyder Mlod?

Hvorfor skal der stå 0.5 * mlod * v2=mvand * c * Δt ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*}\textup{Generelt:} \\ E_{kin} &= 0.5\cdot m\cdot v^2 \\\\ E_{lod} &= 0.5\cdot m_{lod}\cdot v^2 \\ Q_{vand}= E_{vand} &= m_{vand}\cdot c\cdot \Delta T\;,\; m_{vand}=1\,\textup{kg} \end{align*}


Skriv et svar til: Loddet falder i en spand med 5 liter vand. Det kinetiske energi bliver omsat til varmeenergi i vandet. Hvad bliver temperaturstigningen af vandet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.