Matematik

Stationære punkter i Geogebra

23. januar 2022 af Planteelsker - Niveau: A-niveau

Jeg har prøvet at finde ud af, hvordan man kan bruge Geogebra til at finde de stationære punkter. Er der nogen der ved, om man godt kan bruge Geogebra til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2022 af ringstedLC

Hvis du spørger om GG kan bestemme partielt afledede, så ja:

\begin{align*}f(x) &= ...\\ f'(x) &= \textup{afledede}\bigl(<\!\textup{\!funktion\!}\!>\bigr) \\ &\rightarrow \textup{afledede}\bigl(\textup{\,f\,}\bigr) \Rightarrow f'(x) \\f(x,y)&=...\\ {f_x}'(x,y)=f_x(x,y) &= \textup{afledede}\bigl(<\!\textup{\!funktion\!}\!> ,<\!\textup{\!Variabel\!}\!>\bigr) \\ &\rightarrow \textup{afledede}\bigl(\textup{\,f\,,\,x}\bigr)\Rightarrow f_x(x,y) \\ {f_y}'(x,y)=f_y(x,y) &= \textup{afledede}\bigl(<\!\textup{\!funktion\!}\!> ,<\!\textup{\!Variabel\!}\!>\bigr) \\ &\rightarrow \textup{afledede}\bigl(\textup{\,f\,,\,y}\bigr)\Rightarrow f_y(x,y)\end{align*}

Hvis "Variabel" ikke defineres, differentierer GG for den- eller de variable, der findes med x som højeste prioritet, hvis det findes.

Konklusion: Definér altid den variable, hvis der er mere end et bogstav i udtrykket.


Skriv et svar til: Stationære punkter i Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.