Matematik

finde sidelængden af en retvinklet trekant med katete

24. januar 2022 af stpp - Niveau: 8. klasse

Hej, er der nogen der ved hvordan man finder sidelængden på en retvinklet trekant hvis man kender sidelængden på den ene katete og 2 af vinklerne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2022 af PeterValberg

Det kommer lidt an på, hvad det er du kender :-)
Prøv at se denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2022 af PeterValberg

Hvis du har brug for et mere specifikt svar,
så fortæl mig, hvilke oplysninger du har....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \triangle ABC:\angle A+\angle B+\angle C &= 180^{\circ} \;,\;\angle C=90^{\circ} \\ \sin(v) &= \frac{\textup{modst}}{\textup{hyp}} \\ \Rightarrow \sin\bigl(\angle A\bigr) &= \frac{a}{\textup{hyp}}\qquad\Rightarrow \left\{\begin{matrix}a=\sin\bigl(\angle A\bigr)\cdot \textup{hyp} \\ \textup{hyp}=\frac{a}{\sin\bigl(\angle A\bigr)}\end{matrix}\right. \\\\ \cos(v) &= \frac{\textup{hosl}}{\textup{hyp}} \\ \Rightarrow \cos\bigl(\angle A\bigr) &= \frac{b}{\textup{hyp}}\qquad\Rightarrow \left\{\begin{matrix}b=\cos\bigl(\angle A\bigr)\cdot \textup{hyp} \\ \textup{hyp}=\frac{b}{\cos\bigl(\angle A\bigr)}\end{matrix}\right. \\\\ \tan(v) &= \frac{\textup{modst}}{\textup{hosl}} \\ \Rightarrow \tan\bigl(\angle A\bigr) &= \frac{a}{b}\qquad\Rightarrow \left\{\begin{matrix}a=\tan\bigl(\angle A\bigr)\cdot b \\ b=\frac{a}{\tan\bigl(\angle A\bigr)}\end{matrix}\right.\\\\\textup{Og husk Pythagoras: }a^2+b^2 &= c^2 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: finde sidelængden af en retvinklet trekant med katete

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.