Kemi

Kemi

25. januar 2022 af omar115 - Niveau: Universitet/Videregående

Er ikke helt sikker på hvordan denne opgave regnes

Når vandige opløsninger af Na3PO4 og Ca(NO3)2 blandes vil der udfældes tungt
opløseligt Ca3(PO4)2 efter følgende reaktion.
2 PO43- (aq) + 3 Ca2+(aq) -> Ca3(PO4)2(s)
Beregn hvor mange mol Ca3(PO4)2 der dannes når 15,0 mL af 0,1320 M Na3PO4 blan-
des med 20,0 mL af 0,2118 M Ca(NO3)2. Der antages fuldstændig udfældning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&&2\,Na_3PO_4\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,Ca\left (NO_3 \right )_2\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Ca_3\left (PO_4 \right )_2\,_{\textit{(s)}} \;+\;6\,NaNO_3\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{Reaktionsforhold:}\\&& Na_3PO_4:Ca\left (NO_3 \right )_2=2:3\qquad \begin{array}{|c|c|} \hline\textbf{stof}&\textbf{molmasse}\\\hline Na_3PO_4&163.94\;\frac{g}{mol}\\\hline Ca\left ( NO_3 \right )_2&164.09\;\frac{g }{mol}\\\hline \end{array}\\\\ \textup{Vis at }Ca\left (NO_3 \right )_2&&\textup{er i overskud.} \end{array}


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.