Fysik

Galakser

02. februar 2022 af Jonas0402 - Niveau: B-niveau

Hvor stor er jordens hastighed i dens bane omkring solen?

Hvilke fromel/formler skal man bruge for at løse spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Mon ikke det er noget med at du har givet Jordens middelafstand til Solen og så skal beregne banens længde (formlen for en cirkels omkreds) og så dividere med et år (omregnet til timer eller sekunder)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2022 af Christianfslag

Jordens bane om solen er en ellipse. Med information om jordens korteste og længste afstand til solen kan du anvende dig af følgende (link)

O=2\pi \sqrt{\frac{1}{2}}(a^2+b^2)

Herefter beregner du tiden for omløbet (~365 dage) og finder hastighed ved

v=\frac{distance}{tid}


Skriv et svar til: Galakser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.