Matematik

grafisk sammenhæng

05. februar 2022 af Silena - Niveau: 10. klasse

beskriv også grafisk sammenhæng mellem antal tønder og prisen pr tønde og lav en funktionsforskrift 

hvordan finder jeg ud af hvor mange tønder der er? billede af opg. er linket 

Vedhæftet fil: Billede11.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2022 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede,
det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2022 af PeterValberg

mht. det første spørgsmål

f(x)=30x+500

hvor x er antal tønder og f(x) er prisen for at producere x antal tønder

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2022 af Jones2929

Til den sidste tænker jeg f(x) = \frac{500 km}{x}, hvor x angiver hastigheden i km/t, og 500 er den afstand i kilometer, der skal tilbagelægges. 

Hvis han f.eks. kører 100 km/t (det gør han nok ikke, da det er en lastbil), så tager det

\frac{500 km}{100 km/t} = 5t 

Altså 5 timer, hvis han eksempelvis kører 100 km/t

Grafisk: du vil se, at funktionen er omvendt proportional. Dvs. at tiden i timer (y - aksen) nærmer sig nul, når x -> uendelig, og bliver uendelig kort, når x -> 0. 

Altså: når hastigheden bliver uendelig stor, bliver tiden mindre og mindre, og når hastigheden kommer tættere og tættere på 0 km/t, bliver tiden uendelige lang


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. februar 2022 af ringstedLC

Bliv i din oprindelige tråd og se svarerne:

 https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2036865


Skriv et svar til: grafisk sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.