Kemi

Koncentrationen til fremstilling af en standardkurv

06. februar 2022 af HTXelev3 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er i gang med at fremstille en standardkurv. Jeg har målt absorbans, men er i tvivl om koncentrationen. Mine standardopløsningers koncentration står i mg/L. Er det endelig nødvendigt at omregne dem til mol/L, når det handler om en standardkurv, eller kan jeg bare bruge koncentrationen i mg/L. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Absorbansen:}\\& A=\xi _{\lambda}\cdot l\cdot c \end{array}

Ændres enheden for \small c, ændres enheden for \small \xi _\lambda blot, så absorbansen forbliver dimensionsløs.
Du kan derfor bruge den enhed for \small c, du finder mest praktisk.


Svar #2
06. februar 2022 af HTXelev3

Vil det så sige at jeg stadig kan bruge mg/L for at lave en standardkurv. Og når jeg skal fx bestemme koncentrationen af et ukendt stof med udgangspunkt i standardkurven og målte absorbans, kan jeg bruge Lambert-Beers lov men C (koncentrationen) får jeg i mg/L, siden den er blevet brugt i standardkurven. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2022 af mathon

              Ja.


Svar #4
06. februar 2022 af HTXelev3

Tak for det :)


Skriv et svar til: Koncentrationen til fremstilling af en standardkurv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.