Matematik

hjælp til forklaring af løsning

07. februar 2022 af j00nsm00nchild (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Er stødt på dette matematik spørgsmål flere gange, men har aldrig rigtig forstået, hvordan det skulle løses(?): Skriv en brøk, der er større end xx og mindre end xx

Denne gang er spørgsmålet: Skriv en brøk, der er større end 1/2 og mindre end 2/3

Er der nogen, som kan forklare mig, hvordan disse opgaver løses? Er ikke rigtig ude efter svaret, men efter princippet og mellemregninger. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2022 af SuneChr

Lav brøkerne om til tolvtedele:
6/12     8/12
Find tallet midt imellem.  


Svar #2
07. februar 2022 af j00nsm00nchild (Slettet)

#1

Lav brøkerne om til tolvtedele:
6/12     8/12
Find tallet midt imellem.  

7/12?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2022 af OliverHviid

Ja, det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2022 af Soeffi

#0. Du kan tage gennemsnittet af tallene, dvs. halvdelen af deres sum:

\frac{1}{2} \cdot \left ( \frac{1}{2} + \frac{2}{3} \right ) = \frac{1}{4} + \frac{2}{6} = \frac{6}{6} \cdot \frac{1}{4} + \frac{4}{4} \cdot \frac{2}{6} = \frac{6}{24} + \frac{8}{24} = \frac{14}{24}=\frac{7}{12}


Skriv et svar til: hjælp til forklaring af løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.