Kemi

beregninger af forsøg HJÆLP

07. februar 2022 af 923 - Niveau: B-niveau

Hej jeg er rigtig dårligt til alt det med kemi og vi skal lave nogen beregninger det er nok noget af det jeg har det værest med er der nogen der kan hjælp mig? 

vi har lavede et forsøg i min time. Jeg har vedhæftet forsøgsvejliedningen. og de diskutionspørgsmålne håber i kan hjælp mig 


Svar #1
07. februar 2022 af 923

her er førsag vejledningen 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&2&&1\\ Mn&&1&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}
            \small \begin{array}{llllllll} RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \small \textbf{afstemning af ladning:}
            \small \begin{array}{llllllll} RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \small \small \textbf{afstemning af hydrogen:}            \small \begin{array}{llllllll} RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}

Brugbart svar (0)

Svar #4 -  Citér 
2 timer siden af  mathon

og
                   \small \begin{array}{llllllll} R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&4&&5\\ Mn&&5&4 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}
                   \small \begin{array}{llllllll} 5\,RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,RCOOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemningaf ladning:}
                   \small \begin{array}{llllllll} 5\,RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,RCOOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}
                   \small \begin{array}{llllllll} 5\,RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,RCOOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;11\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2022 af mathon

kun svar #4 er relevant.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2022 af mathon

dvs
 

                   \small \small \begin{array}{llllllll} CH_3\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;CH_3\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&4&&5\\ Mn&&5&4 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}
                   \small \begin{array}{llllllll} 5\,CH_3CH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,CH_3COOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemningaf ladning:}
                   \small \begin{array}{llllllll} 5\,CH_3CH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,CH_3COOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}
                   \small \begin{array}{llllllll} 5\,CH_3CH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,CH_3COOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;11\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2022 af mathon

samt
                 \small \begin{array}{llllll} 5\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H_2O\, _{\textit{(l)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2022 af mathon

Jeg fik ikke slettet #2 inden for de 10 minutter, hvor man kan redigere.


Skriv et svar til: beregninger af forsøg HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.